Näitus “SÜDAMEST” – Exhibition FROM THE HEART

2022 SÜDAMEST, Rütmani Galerii, Rapla
2022 FROM THE HEART, Rütman’s Gallery, Rapla, Estonia

 

SÜDAMEST
Kaia Otstaki maalinäitus igaviku kiirest läbi igahetke.

18.03.2019, Mazzano Romano

Eile öösel unetuna andsin oma igatsuse-koorma taeva alla hoida. See pole minu kätes paika panna. Las nende une-tõelisustesse laskumise asemel olen siin ja praegu, siin kaunis kohas, kus on palju, mille eest tänulik olla. Las tänulikkus olgu mu igahetk! Oleme hoitud ja uks imelistele saabumistele on paotatud ja ma olen kohal. Laulan andestuse poole ning tütreke annab laulule hoogu: „Ho!“
.
Vaatan, kuidas pikk pilve-laev mäe tagant kiiresti edasi sõuab, pea varsti täis kuu vaatab meid. Enam ei ole seda ühtainust igavikku, on imetlev pehmus. Õhtu päike värvib kaljumetsa soojaks.

Kaia Otstak

Kaia Otstak (snd 1987 Tallinnas) omandas bakalaureuse ja magistri kraadi Tallinna Ülikoolis filosoofia erialal. Ta on kujutav- ja performance-kunstnik. Otstakki huvitab esitusviiside leidmine eetilistele ja filosoofilistele küsimustele ning müstitsismile selle erinevates ilmingutes; erinevate teadvusseisundite ja teadmiste kujutamine figuratiivselt. Otstak on osalenud isiknäitustel (2017 Pärnu ja Valga, 2015 Tartu, 2014 Võru) ja ühisnäitustel, esinenud rahvusvahelistel üritustel (2015 Helsingi, Vilnius), kirjutanud kriitikat nädalalehele Sirp, eriväljaannetele KUNST.EE, TeaterMuusikaKino ja mujale, ning loonud illustratsioone erinevatele väljaannetele.

Kaia Otstak 🌿 SÜDAMEST
kaiaotstak.com 🖤 https://www.instagram.com/kaia.otstak/
Näitus avatud 05.09.22 – 31.10.22
Rütmani Galerii
Avatud E-R 10.00 – 17.00 (nv kokkuleppel)
Rapla Kultuurikeskus, Tallinna mnt. 17a

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital